Особливостями нержавіючої сталі є хороша тепловіддача, тобто їжа "доходить" до готовності, а завдяки багатошаровому дну (зараз це є практично в кожній каструлі чи сковорідці) тепло розподіляється рівномірно. Зрештою, ви отримаєте повноцінно приготовлену страву, яка зберігає всі корисні властивості.
Дуже важливою особливістю є матеріал особливої маркування, а саме 18/10.
Сама собою сталь - складається з різних сплавів, і звичайно, в основі лежить залізо. Але додавання вуглецю – сприяє зміцненню, хром – дозволяє захиститися від корозії, та захищає шар від плям та іржі.
18 - це кількісний показник хрому в сплаві, 10 - вміст нікелю, зрештою, чим вище обидва показники, тим краще нержавіюча сталь захищена.