Пластиковий посуд, він же нейлоновий характеризується складом декількох полімерів. За фактом, це безпечні матеріали, які не токсичні у чистому вигляді, проте, при температурі це стає цілком небезпечно, і слід правильно розуміти, які склади мають бути у посуду.
Тривале зберігання їжі у пластиковій тарі – шкода здоров'ю. Найбільш простим та поширеним способом перевірки призначення – це перевірка маркування.
Настійно не рекомендуємо використовувати такий посуд у мікрохвильовій печі, тому що через особливості форми виробу - завжди існують ділянки, з перегрівом, а значить шкодою.
Якщо розглядати безпосередній контакт сковороди з нейлоновою лопаткою - її доведеться або міняти кожні 2 місяці, або просто замінити на дерево, оскільки це найпоширюйший вид аксесуара, який наражає вас на ризик.