Сковороди передусім призначені для смаження. Практично завжди має круглу форму, може бути з двома або однією ручками, і різниться за матеріалами. Відмінною особливістю сковороди можна назвати покриття, яке використовують виробники. Як наслідок, це впливає на ціну і тому недорогі варіанти можуть прослужити більш короткий час.
За матеріалами:
Чавун вважається найбільш екологічним, і може прослужити багато десятиліть. Зазвичай йде без покриття, а для антипригарки використовується "масло", яке не дає чавунній сковороді іржавіти. Але, звичайно, це досить важкі види, і потрібно "звикнути" до такого задоволення.
Найбільш популярними вважаються тефлонові сковорідки , які складаються з алюмінію, і покриті різними варіаціями тефлону:
Мармурове покриття (титанове), його ще називають з кам'яне, і на сьогоднішній день - вважається топовим за зручністю та відносно довгою експлуатацією. Кам'яна крихта дозволяє додатково захистити тефлон і зробити його "еко".
Нержавіючі сковороди - це особливий вибір для професіоналів, там немає покриття, шеф кухар завжди майстерно підбирає потрібну кількість крапель олії для сковороди, і як наслідок, приготування точно виходить екологічно, але потрібен великий досвід та терпіння.
Щоб правильно вибрати, потрібен асортимент, у нашому випадку – це понад 800 видів у наявності. Щоб не ходити купою інтернет-магазинів, хто знає: яке покриття краще або яка товщина дна - варто отримати спочатку, просто якісну консультацію. Більше того, оперативна доставка – вирішить проблему купівлі у будь-якій точці України. Наприклад, Києвом - доставка виходить за 1 день, а в будь-яке місто мільйонник за типом Харкова, Одеси, Львова, Дніпра всього 2 дні. Для більш віддалених, типу Кременчука та Полтави 2-3 дні.
Останнім часом велику популярність набирають сковорідки ВОК , які допомагають готувати на відкритому вогні, а їжа виходить надзвичайно смачна, оскільки принцип приготування радикально відрізняється від класики.
Аналогічно WOK, для будинку часто купують грилі . Це свого роду портативний варіант приготування, при якому ви отримуєте можливість зробити стейк особливого смаку. Коли ребра на дні сковороди сприяють випаровуванню соку м'яса, трансформуючи смак на зовсім новий рівень.
Кожен кухар знає, що для приготування тієї ж яєчні або ексклюзивної страви – важливе покриття, тому часто не помічають цю деталь при покупці. Вона повинна мати унікальну властивість збереження всіх корисних речовин, щоб це було корисно для здоров'я. Наприклад, виробник AMT , WOLL - має 7 шаровими покриттями сковорідок, так, це вважаються преміум варіанти, але товщина дна доходить до 1 см, що саме по собі унікально.