Соковарка Maestro MR-1030 виготовлена з нержавіючої сталі товщиною 0,6 мм, що забезпечує практичність, довговічність та бездоганний зовнішній вигляд посуду.
Соковарка Maestro MR-1030 складається з 5 предметів:
- парова корзина об'ємом 8 л, діаметром 26 см та висотою 16 см
- каструля для збору соку об'ємом 2,5 л, діаметром 26 см та висотою 16 см
- нижня каструля об'ємом 4,5 л, діаметром 26 см та висотою 11 см
- скляна кришка з отвором для випуску пари
- силіконова трубка з металевим затискачем
Соковарка MaestroMR-1030 має такі переваги:
- матеріал - нержавіюча сталь FERRINOX ® завтовшки 0,6 мм
- ергономічна кришка з термостійкого скла завтовшки 4 мм з отвором для випуску пари
- порожнисті ручки з нерж. стали
ІНСТРУКЦІЯ ДО ЗАСТОСУВАННЯ:
- нижню каструлю налити водою близько 3 см нижче за верхній край. Зверху поставити середню та верхню каструлю.
- У саму верхню покласти вимиті ягоди. М'які можна так засипати, а тверді обов'язково нарізати на шматочки не менше 3 см.
- За бажанням можна засипати цукром у кількості від 100 до 500 грамів (дивіться таблицю). Після цього закриваємо кришку і замикаємо затискач на шлангу, і ставимо на кухонну плиту. Весь вміст довести до кипіння. Через 20 - 30 хвилин ягоди почнуть виділяти сік, який збиратиметься у середній каструлі. Сік починає з'являтися через 20-55 хвилин (все залежить від твердості ягід).
- після закипання води треба відкрутити клапан на шлангу і зливати сік, що збирається, прямо в банки.
- після заповнення посудини закупорюємо та ставимо в каструлю з водою для пастеризації протягом 30 хвилин.
Види Фруктів | Приблизна кількість цукру на 5 кг фруктів | Кількість отриманого соку |
Яблука | 50-100 грам | 2,5 літри |
Аґрус | 400 грам | 2,5 - 3 літри |
Чорниця | 400 грам | 3 – 3,5 літра |
Чорна смородина | 400 - 600 грам | 3 літри |
Червона смородина | 400 - 600 грам | 3 – 3,5 літра |
Дині | 300 грам | 2,5 літри |
Абрикоси | 250 грам | 2,5 - 3 літри |
Груші | - | 2,5 літри |
Ожина | 200 - 300 грам | 3,75 літра |
Персики | 250 грам | 3,5 літри |
Малина | 250 грам | 3,75 літра |
Пігва | 400 - 500 грам | 2,5 - 3 літри |
Ревень | 400 - 600 грам | 3,5 літри |
Сливи | 300 грам | 3,5 літри |
Полуниця | 100 - 200 грам | 3,75 літра |
Виноград | - | 3 літри |
Вишні (кислі) | 400 грам | 3 – 3,75 літра |
Вишні (солодкі) | 350 грам | 2,5 літри |
|
Брусниця | 450 грам | 3,75 літра |